Tellus är en mobiloperatör som verkar i Sverige och vänder sig till privatpersoner. Tellus använder sig av Tele2s mobilnät och teknikerna 2G, 3G & 4G. Se täckningskarta för Tellus här.

Betyg

Vi börjar med Telluss helhetsbetyg och det har vi satt genom att titta på priser, täckning, kundnöjdhet, utomlandspriser och främst hur ofta besökare väljer Tellus. Själva helhetsbetyget sätts därefter genom att ranka alla 11 operatörer på denna sida mot Tellus. Som högst kan en operatör få 5 stjärnor och Tellus får:

Abonnemang

Här listar de vi de abonnemang som Tellus erbjuder. Vi har använt kampanjpriser och genom att trycka på abonnemangen så kan du se aktuella erbjudanden och villkor.

Frågor och svar

Här listar vi snabba frågor och svar om Tellus som kan vara till hjälp ifall du funderar på att beställa Tellus.

Hur kan betala för sitt abonnemang?

Hos Tellus kan du betala genom faktura men det innebär att du manuellt behöver lägga in fakturan och är därför ett betalningssätt vi avråder från. Utöver det så kan du betala genom e-faktura och det är vårt favoritsätt eftersom du får fakturan direkt i din internetbank och kan se att allt stämmer och behöver bara godkänna den. Sist men inte minst kan du betala genom autogiro och det är riktigt smidigt, varje månad så dras beloppet för abonnemanget från ditt bankkonto och du behöver inte göra något alls mer än att ha pengar på kontot.

Vilken support finns?

Hos Tellus så kontaktar du supporten enklast genom att ringa, det innebär att du snabbt och enkelt ofta kan lösa hela ärendet utan att det krävs uppföljning. Du kan även hos Tellus ta kontakt genom chatten och det är enligt oss ett lika bra alternativ som att ringa då du ofta kan få hela ärendet löst på en gång. Utöver det så kan du ta kontakt genom att skicka ett e-postmeddelande, men tänk då på att ta med så mycket information som möjligt om ditt ärende så att du slipper få följdfrågor tillbaka som gör att ärendet drar ut på tiden.

Vad händer om surfen tar slut?

Om surfen tar slut hos Tellus så kan du enkelt köpa mer surf. Det kommer att kosta en del, så därför kan det vara värt att se över om du istället inte skall uppgradera till ett större abonnemang då mellanskillnaden ofta är mindre än vad extra surf kostar om du behöver en hel del mer surf.

Stöder man VoWiFi (WiFi-samtal)?

Skulle du inte ha mobiltäcking hos Tellus så är det inget större problem under förutsättning att det finns WiFi på platsen och din mobil klarar WiFi-samtal (vilket de flesta nyare iPhones och Samsung Galaxy gör). Din mobil kommer nämligen kunna koppla upp sig mot Tellus via WiFi och på så vis kommer samtal/sms fungera som vanligt trots att du inte har vanlig mobiltäckning.

Stöder man VoLTE (4G-samtal)?

Ja, Tellus har VoLTE vilket innebär att du utan problem kan ringa och ta emot samtal över 4G-nätet vilket möjliggör bättre samtalskvalite och samtalstäcking. Tänk dock på att din mobil måste stöda VoLTE så har du en äldre eller billigare mobil så finns risken att den inte stöder det.

Denna artikel om Tellus uppdaterades senast i juli 2024.