Chilimobil

Se erbjudanden »

Chilimobil är en mobiloperatör som verkar i Sverige och vänder sig till privatpersoner & företag. Chilimobil använder sig av Tres mobilnät och teknikerna 3G & 4G. Se täckningskarta för Chilimobil här.

Betyg

Vi börjar med Chilimobils helhetsbetyg och det har vi satt genom att titta på priser, täckning, kundnöjdhet, utomlandspriser och främst hur ofta besökare väljer Chilimobil. Själva helhetsbetyget sätts därefter genom att ranka alla 16 operatörer på denna sida mot Chilimobil. Som högst kan en operatör få 5 stjärnor och Chilimobil får:

Abonnemang

Här listar de vi de abonnemang som Chilimobil erbjuder. Vi har använt ordinarie priser för att göra det enklare, men genom att trycka på abonnemangen så kan du se aktuella erbjudanden.

Frågor och svar

Här listar vi snabba frågor och svar om Chilimobil som kan vara till hjälp ifall du funderar på att beställa Chilimobil.

Hur kan betala för sitt abonnemang?

Hos Chilimobil kan du betala med bankkort vilket är ett smidigt sätt och gör att pengarna dras automatiskt från din bank varje månad utan att du behöver tänka på mer än att det skall finnas pengar vid dragningen. Du kan även hos Chilimobil betala genom faktura men det innebär att du manuellt behöver lägga in fakturan och är därför ett betalningssätt vi avråder från.

Vilken support finns?

Hos Chilimobil kan du ta kontakt genom chatten och det är enligt oss ett lika bra alternativ som att ringa då du ofta kan få hela ärendet löst på en gång. Utöver det så kan du ta kontakt genom att skicka ett e-postmeddelande, men tänk då på att ta med så mycket information som möjligt om ditt ärende så att du slipper få följdfrågor tillbaka som gör att ärendet drar ut på tiden.

Vad händer om surfen tar slut?

Om surfen tar slut hos Chilimobil så kan du enkelt köpa mer surf. Det kommer att kosta en del, så därför kan det vara värt att se över om du istället inte skall uppgradera till ett större abonnemang då mellanskillnaden ofta är mindre än vad extra surf kostar om du behöver en hel del mer surf.

Stöder man VoWiFi (WiFi-samtal)?

Dessvärre så stöder inte Chilimobil WiFi-samtal. Det innebär att har du ingen mobiltäckning men det finns ett WiFi så kan inte Chilimobil koppla upp sig den vägen. Om du aldrig har mobiltäckning på platsen så kan det vara värt att kolla täckningskartan för Chilimobil på platsen. Skall det finnas täckning så föreslår vi att man kontaktar kundtjänst för felsökning och skulle det inte finnas täckning, ja då bör du nog byta operatör.

Stöder man VoLTE (4G-samtal)?

Nej, tyvärr så stöder inte Chilimobil VoLTE vilket innebär att om du skall ringa eller ta emot samtal så kommer mobilen vara tvungen att koppla om till 2G eller 3G. Skulle det inte finnas 2G eller 3G på platsen så kommer samtalet att misslyckas. Skulle det däremot finnas 3G så kopplas samtalet över automatiskt och du kan prata och surfa under samtalet. Om det däremot kopplas om till 2G så kommer du endast kunna prata och surfen börjar först fungera efter samtalet.

Denna artikel om Chilimobil uppdaterades senast i maj 2022.