Hallon är en mobiloperatör som verkar i Sverige och vänder sig till privatpersoner & företag. Hallon använder sig av Tres mobilnät och teknikerna 3G & 4G. Se täckningskarta för Hallon här.

Betyg

Vi börjar med Hallons helhetsbetyg och det har vi satt genom att titta på priser, täckning, kundnöjdhet, utomlandspriser och främst hur ofta besökare väljer Hallon. Själva helhetsbetyget sätts därefter genom att ranka alla 16 operatörer på denna sida mot Hallon. Som högst kan en operatör få 5 stjärnor och Hallon får:

Abonnemang

Här listar de vi de abonnemang som Hallon erbjuder. Vi har använt ordinarie priser för att göra det enklare, men genom att trycka på abonnemangen så kan du se aktuella erbjudanden.

Frågor och svar

Här listar vi snabba frågor och svar om Hallon som kan vara till hjälp ifall du funderar på att beställa Hallon.

Hur kan betala för sitt abonnemang?

Hos Hallon kan du betala med bankkort vilket är ett smidigt sätt och gör att pengarna dras automatiskt från din bank varje månad utan att du behöver tänka på mer än att det skall finnas pengar vid dragningen.

Vilken support finns?

Hos Hallon kan du ta kontakt genom chatten och det är enligt oss ett lika bra alternativ som att ringa då du ofta kan få hela ärendet löst på en gång. Utöver det så kan du ta kontakt genom att skicka ett e-postmeddelande, men tänk då på att ta med så mycket information som möjligt om ditt ärende så att du slipper få följdfrågor tillbaka som gör att ärendet drar ut på tiden.

Vad händer om surfen tar slut?

Om surfen tar slut hos Hallon så kan du enkelt köpa mer surf. Det kommer att kosta en del, så därför kan det vara värt att se över om du istället inte skall uppgradera till ett större abonnemang då mellanskillnaden ofta är mindre än vad extra surf kostar om du behöver en hel del mer surf.

Stöder man VoWiFi (WiFi-samtal)?

Skulle du inte ha mobiltäcking hos Hallon så är det inget större problem under förutsättning att det finns WiFi på platsen och din mobil klarar WiFi-samtal (vilket de flesta nyare iPhones och Samsung Galaxy gör). Din mobil kommer nämligen kunna koppla upp sig mot Hallon via WiFi och på så vis kommer samtal/sms fungera som vanligt trots att du inte har vanlig mobiltäckning.

Stöder man VoLTE (4G-samtal)?

Ja, Hallon har VoLTE vilket innebär att du utan problem kan ringa och ta emot samtal över 4G-nätet vilket möjliggör bättre samtalskvalite och samtalstäcking. Tänk dock på att din mobil måste stöda VoLTE så har du en äldre eller billigare mobil så finns risken att den inte stöder det.

Denna artikel om Hallon uppdaterades senast i maj 2022.