Vimla är en mobiloperatör som verkar i Sverige och vänder sig till privatpersoner. Vimla använder sig av Telenors mobilnät och teknikerna 2G, 3G & 4G. Se täckningskarta för Vimla här.

Betyg

Vi börjar med Vimlas helhetsbetyg och det har vi satt genom att titta på priser, täckning, kundnöjdhet, utomlandspriser och främst hur ofta besökare väljer Vimla. Själva helhetsbetyget sätts därefter genom att ranka alla 16 operatörer på denna sida mot Vimla. Som högst kan en operatör få 5 stjärnor och Vimla får:

Abonnemang

Här listar de vi de abonnemang som Vimla erbjuder. Vi har använt ordinarie priser för att göra det enklare, men genom att trycka på abonnemangen så kan du se aktuella erbjudanden.

Frågor och svar

Här listar vi snabba frågor och svar om Vimla som kan vara till hjälp ifall du funderar på att beställa Vimla.

Hur kan betala för sitt abonnemang?

Hos Vimla kan du betala med bankkort vilket är ett smidigt sätt och gör att pengarna dras automatiskt från din bank varje månad utan att du behöver tänka på mer än att det skall finnas pengar vid dragningen. Du kan även hos Vimla betala genom faktura men det innebär att du manuellt behöver lägga in fakturan och är därför ett betalningssätt vi avråder från. Sist men inte minst kan du betala genom autogiro och det är riktigt smidigt, varje månad så dras beloppet för abonnemanget från ditt bankkonto och du behöver inte göra något alls mer än att ha pengar på kontot.

Vilken support finns?

Hos Vimla kan du ta kontakt genom chatten och det är enligt oss ett lika bra alternativ som att ringa då du ofta kan få hela ärendet löst på en gång. Utöver det så kan du ta kontakt genom att skicka ett e-postmeddelande, men tänk då på att ta med så mycket information som möjligt om ditt ärende så att du slipper få följdfrågor tillbaka som gör att ärendet drar ut på tiden.

Vad händer om surfen tar slut?

Om surfen tar slut hos Vimla så kan du surfa vidare utan extra kostnad men i en väldigt långsam hastighet. För de allra flesta så är det lite väl långsamt och därför går det även att köpa till extra surf och på så vis kunna surfa vidare i full hastighet igen. Om du behöver mer surf eller får slut på surf ofta så kan det även vara värt att uppgradera till ett större abonnemang hos Vimla då det mycket väl kan vara billigare än att köpa mer surf.

Stöder man VoWiFi (WiFi-samtal)?

Dessvärre så stöder inte Vimla WiFi-samtal. Det innebär att har du ingen mobiltäckning men det finns ett WiFi så kan inte Vimla koppla upp sig den vägen. Om du aldrig har mobiltäckning på platsen så kan det vara värt att kolla täckningskartan för Vimla på platsen. Skall det finnas täckning så föreslår vi att man kontaktar kundtjänst för felsökning och skulle det inte finnas täckning, ja då bör du nog byta operatör.

Stöder man VoLTE (4G-samtal)?

Nej, tyvärr så stöder inte Vimla VoLTE vilket innebär att om du skall ringa eller ta emot samtal så kommer mobilen vara tvungen att koppla om till 2G eller 3G. Skulle det inte finnas 2G eller 3G på platsen så kommer samtalet att misslyckas. Skulle det däremot finnas 3G så kopplas samtalet över automatiskt och du kan prata och surfa under samtalet. Om det däremot kopplas om till 2G så kommer du endast kunna prata och surfen börjar först fungera efter samtalet.

Denna artikel om Vimla uppdaterades senast i maj 2022.