Comviq är en mobiloperatör som verkar i Sverige och vänder sig till privatpersoner. Comviq använder sig av Tele2s mobilnät och teknikerna 2G, 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Comviq här.

Betyg

Vi börjar med Comviqs helhetsbetyg och det har vi satt genom att titta på priser, täckning, kundnöjdhet, utomlandspriser och främst hur ofta besökare väljer Comviq. Själva helhetsbetyget sätts därefter genom att ranka alla 16 operatörer på denna sida mot Comviq. Som högst kan en operatör få 5 stjärnor och Comviq får:

Abonnemang

Här listar de vi de abonnemang som Comviq erbjuder. Vi har använt ordinarie priser för att göra det enklare, men genom att trycka på abonnemangen så kan du se aktuella erbjudanden.

Frågor och svar

Här listar vi snabba frågor och svar om Comviq som kan vara till hjälp ifall du funderar på att beställa Comviq.

Hur kan betala för sitt abonnemang?

Hos Comviq kan du betala med bankkort vilket är ett smidigt sätt och gör att pengarna dras automatiskt från din bank varje månad utan att du behöver tänka på mer än att det skall finnas pengar vid dragningen. Du kan även hos Comviq betala genom faktura men det innebär att du manuellt behöver lägga in fakturan och är därför ett betalningssätt vi avråder från. Utöver det så kan du betala genom e-faktura och det är vårt favoritsätt eftersom du får fakturan direkt i din internetbank och kan se att allt stämmer och behöver bara godkänna den.

Vilken support finns?

Hos Comviq så kontaktar du supporten enklast genom att ringa, det innebär att du snabbt och enkelt ofta kan lösa hela ärendet utan att det krävs uppföljning. Du kan även hos Comviq ta kontakt genom chatten och det är enligt oss ett lika bra alternativ som att ringa då du ofta kan få hela ärendet löst på en gång. Utöver det så kan du ta kontakt genom att skicka ett e-postmeddelande, men tänk då på att ta med så mycket information som möjligt om ditt ärende så att du slipper få följdfrågor tillbaka som gör att ärendet drar ut på tiden.

Vad händer om surfen tar slut?

Om surfen tar slut hos Comviq så kan du enkelt köpa mer surf. Det kommer att kosta en del, så därför kan det vara värt att se över om du istället inte skall uppgradera till ett större abonnemang då mellanskillnaden ofta är mindre än vad extra surf kostar om du behöver en hel del mer surf.

Stöder man VoWiFi (WiFi-samtal)?

Skulle du inte ha mobiltäcking hos Comviq så är det inget större problem under förutsättning att det finns WiFi på platsen och din mobil klarar WiFi-samtal (vilket de flesta nyare iPhones och Samsung Galaxy gör). Din mobil kommer nämligen kunna koppla upp sig mot Comviq via WiFi och på så vis kommer samtal/sms fungera som vanligt trots att du inte har vanlig mobiltäckning.

Stöder man VoLTE (4G-samtal)?

Ja, Comviq har VoLTE vilket innebär att du utan problem kan ringa och ta emot samtal över 4G-nätet vilket möjliggör bättre samtalskvalite och samtalstäcking. Tänk dock på att din mobil måste stöda VoLTE så har du en äldre eller billigare mobil så finns risken att den inte stöder det.

Denna artikel om Comviq uppdaterades senast i maj 2022.